Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Koululaisen ensipuhelin on usein älypuhelin

heinäkuu 8th, 2014 | Posted by hairiotiedote in Saunalahti

Lehdistötiedote, Elisa Oyj, 8.7.2014

Älypuhelimet ovat kuin tietokoneita – niin hyvässä kuin pahassa. Siksi uuden koululaisen puhelimen valinta sekä käyttötavoista sopiminen on syytä tehdä ajoissa ennen koulujen alkua.

Suomen matkapuhelinmyynti jatkaa kappalemääräistä kasvua jo viidettä peräkkäistä vuotta. Samaan aikaan älypuhelimet ovat vallanneet markkinat tavallisilta peruspuhelimilta. Kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumin Kotekin tilastojen mukaan nyt jo älypuhelinten osuus on jo neljä viidestä myydystä matkapuhelimesta.

Tilastoista nähdään myös, että älypuhelinten keskihinta on kääntynyt Suomessa selvään laskuun. Niin Android- kuin Windows Phone –käyttöjärjestelmiä hyödyntäviä älypuhelimia saa jo selvästi alle sadan euron hinnalla. Tämän johdosta jopa koululaisten ensimmäinen matkapuhelin voi olla älypuhelin.

– Koululaisen vanhempien on syytä perehtyä puhelimen ja sopivan liittymän valintaan sekä käyttötavoista sopimiseen lapsen kanssa aiempaa tarkemmin. Nykyiset älypuhelimet vastaavat ominaisuuksiltaan tietokonetta, muistuttaa Elisan henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Myös älypuhelinten tietoturva on syytä huomioida. Erillisen tietoturvasovelluksen avulla voidaan suojautua haittaohjelmilta, jotka uhkaavat Android-puhelimia. Saunalahden 2,90 euroa kuukaudessa maksavaan Turvapakettiin kuuluu myös turvaselain, joka estää lapsen pääsyn haitallisille verkkosivuille.

4G yleistyy myös edullisissa puhelimissa

Puhelimen turvaa voi lisätä laitevalmistajien omilla palveluilla, jotka mahdollistavat kadonneen tai varastetun älypuhelimen paikantamisen tai muistin tyhjentämisen internetin yli. Tämä edellyttää kuitenkin liittymältä datayhteyttä.

– Kun liittymään valitaan datayhteys, niin jo kuuluvuuden mielessä kannattaa harkita nopeaa ja palvelulaadultaan tasaisempaa 4G-yhteyttä. Jo alle 150 eurolla voi hankkia 4G-puhelimen, jolla pääsee nauttimaan vauhdikkaasta datasta myös haja-asutusalueilla, sanoo Castrén.

Riippumattoman tutkimusyritys European Communications Engineering Oy:n (ECE) keväällä 2014 toteuttaman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE –verkko on selvästi Suomen kattavin. Elisan nopeat LTE-verkkoyhteydet ovat saatavilla jo yli 250 kunnan alueella.

Toimittaja Riikka Hollo ja hänen perheensä testasivat 11 koululaiselle sopivaa edullista tai keskihintaista puhelinta. Joukossa oli mukana jo peräti neljä 4G-kelpoista älypuhelinta. Testin tulokset grafiikkoineen ovat toimitusten vapaasti käytettävissä Elisan Lehdistölle -verkkosivun Ladattavat lehdistöaineistot -osiossa.

Hae koululaisen puhelintesti osoitteesta http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/lehdistolle/.

 

Lisätietoja: Elisa Oyj, liiketoimintajohtaja Matias Castrén, puh. 050 669 06, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

 

http://saunalahti.fi/tiedote/tekn.php

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.