Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Kuuluvuuskartat

Ennen mobiililaajakaistan hankintaa on hyvä tarkistaa oman kotiosoitteensa kuuluvuustilanne. Operaattorit tarjoavatkin kuuluvuuskartat tätä tarkistusta varten.

Karttoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella, sillä ne pohjautuvat tietokoneen laskemiin peittoalueisiin. Ilmoitetut verkkojen peittoalueet ovat suuntaa antavia, ja katvealueita voi esiintyä muun muassa maaston, rakennusten, asiakkaan päätelaitteen, sääolosuhteiden, verkkotekniikan, verkon kuormituksen tai muun syyn johdosta.

DNA kuuluvuuskartta

(myös Academican, Ainan, Dicamen ja Welhon -liittymille)

Kartta löytyy osoitteesta: http://kuuluvuus.dna.fi/Peittokartta/.

Ruudun vasemmassa reunassa voit syöttää hakemasi paikan osoitetiedot valkoiseen tekstikenttään. Osoitetietojen alta voit valita ”rasti ruutuun” periaatteella, minkä verkon kuuluvuuden haluat kartalle näkyviin.

Hitaat EDGE-alueet ovat kartassa ruskean sävyillä ja nopeammat UMTS-alueet punaisen sävyillä(2100MHz ja 900MHz).

 

Elisa ja Saunalahti kuuluvuuskartta

Kartta löytyy osoitteesta: http://www.elisa.fi/kuuluvuus/.

Voit syöttää hakemasi paikan osoitetiedot valkoiseen tekstikenttään ruudun yläreunassa. Oletuksena kartalle on valittu kaikki 2G ja 3G-verkkojen taajuusalueet. Vasemmassa alareunasta löytyy selitykset eriväreille. Osoitehaun vasemmalta puolen voit myös valita näkyviin pelkästään GSM-verkon tai 3G ja 4G-verkot.

 

Soneran ja TeleFinlandin kuuluvuuskartta

Kartta löytyy osoitteesta: http://www.sonera.fi/kuuluvuuskartta

Voit syöttää hakemasi paikan osoitetiedot valkoiseen tekstikenttään ruudun oikeassa reunassa. Oletuksena kartalle on valittu kaikki 3G-verkkojen taajuusalueet. Oikeasta alareunasta löytyy selitykset eriväreille. 3G- eli UMTS-alueet ovat kartassa oranssilla 2100MHz ja  vihreällä 900MHz, verkon käyttämästä taajuudesta riippuen.

Soneralla on käytössään myös nopeuskartta, josta voit tehdä suuntaa-antavia arvioita alueesi 3G-yhteyksien nopeudesta.