Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Roaming-hinnoittelu uudistuu ennen kesälomia: tiedonsiirto jopa 97% edullisempaa

kesäkuu 12th, 2014 | Posted by hairiotiedote in Saunalahti

Elisan ja Saunalahden mobiililiittymien uusi ulkomaan hinnoittelumalli tuodaan käyttöön juhannuksen alla 19.6. Nyt kesälomalainen voi surffailla entistä huolettomammin Euroopan lisäksi myös monissa kaukaisemmissa matkakohteissa.

Elisan ja Saunalahden mobiililiittymien roaming-hinnoittelu uudistuu kesälomakauden alla, mikä laskee puhelu-, viesti- ja datahinnoittelua lähes koko maailmassa. Erityisesti tiedonsiirtomaksuissa tapahtuu suuria muutoksia, sillä Euroopan lisäksi datahinnat putoavat merkittävästi monissa suosituissa matkakohteissa.

– Matkailijan ei tarvitse pelätä datankäyttöä useimmissa matkakohteissa enää lainkaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa valokuvan lataaminen Facebookiin tai tyypillisen liitetiedostollisen sähköpostin avaaminen halpenevat reilusta eurosta muutamaan senttiin. Datayhteyttä ei ole enää syytä kytkeä pois päältä, joten reissussa voi hyödyntää esimerkiksi karttapalveluita, kertoo henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Aiemman kuuden vyöhykkeen sijaan maailma jakautuu nyt kolmeen osaan. Uusi vyöhyke 1 sisältää lähes kaikki Euroopan maat sekä Venäjän. Suurimmat hintamuutokset nähdään täysin uusitussa vyöhykkeessä 2, joka kattaa joukon suosittuja kaukaisempia matkakohteita kuten esimerkiksi Yhdysvallat, Thaimaan, Turkin ja Arabiemiraatit. Muut maat sijoittuvat vyöhykkeeseen 3.

Saunalahden liittymillä vyöhykkeen 1 maissa tiedonsiirto maksaa jatkossa 2,99 euroa alkavalta 50 megatavulta, mikä vastaa suurimmalle osalle ihmisistä 1-2 päivän älypuhelinkäyttöä. Datan hyödyntäminen eri päivinä tai useissa eri maissa ei tuo lisäkuluja. Tiedonsiirtomäärästä riippuen data on 56-89 prosenttia aiempaa edullisempaa.

Vyöhykkeessä 2 datahinta on 0,29 €/Mt, mikä esimerkiksi Yhdysvaltojen kohdalla tarkoittaa peräti 97 prosentin hinnanalennusta.

Saavutettavuudesta kilpailuetu suomalaisyrityksille

Kuluttajaliittymien lisäksi Elisa muuttaa perushinnoittelua myös yritysliittymissään. Monille yrityskäyttäjille erityisen tärkeä on uusi vyöhyke 2,  joka koostuu suosituista Euroopan ulkopuolisista työ- ja vapaa-ajan kohteista. Näissä työskentely onnistuu avoimen ja turvattoman Wi-Fi-verkon metsästämisen sijaan nyt omalla mobiilidatayhteydellä.

– Haluamme luoda yrityskäyttäjille mahdollisuuden olla tavoitettavissa ja työskennellä ulkomaillakin samojen työkalujen ja palveluiden kanssa kuin Suomessa. Saavutettu päätöksenteon nopeutuminen on suomalaisille yrityksille selvä kilpailuetu. Esimerkiksi EU:n alueella uuden päiväkohtaisen hinnoittelumallin myötä normaali työnteko onnistuu nyt viidellä eurolla päivässä, kertoo johtaja Jorma Niemelä Elisan Yritysasiakkaat-yksiköstä.

Elisan ja Saunalahden liittymissä 19.6. voimaan tulevat uudet roaming-hinnoittelut täyttävät EU-maiden osalta jo etukäteen 1.7. voimaan tulevat regulaatiohinnat.

 

EU-verkkovierailuasetuksen mukaiset regulaatio-hinnat 1.7.2014 alkaen

Puhelun soittaminen 0,2356 €/min, puhelun vastaanotto 0,062 €/min,  tekstiviestin lähetys 0,0744 €/kpl, tiedonsiirto 0,248 €/Mt (ALV 24%)

Elisa Yrityspaketti –liittymä

Elisa Yrityspaketilla puhut ja surffaat edullisesti EU:n alueella – datan ja puhelujen rajaton käyttö Elisa Yrityspaketilla maksaa vain 5€/päivä.

 

Lisätiedot:

Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Jorma Niemelä, johtaja, Yritysasiakkaat, Connectivity-liiketoiminta, 050 61029, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt –listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

http://saunalahti.fi/tiedote/tekn.php

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.