Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Mikä on HSUPA

HSUPA eli High-Speed Uplink Packet Access on tekniikka, jolla 3G puhelimen lähetysnopeus (uplink) nousee ja lähetyslatenssi laskee. Nopeutus on saatu samantyyppisillä ratkaisuilla kuin mitä HSDPA tekee vastaanottosuunnalle, eli parempi modulaatio ja nopeampi hukkuneen paketin uudelleenlähetys. HSUPA:n pienempi latenssi mahdollistaa interaktiivisten pelien sujuvan käytön. Jotta päätelaite voisi hyödyntää mainittuja ominaisuuksia, tulee myös käytettävällä tukiasemalla olla niille tuki. Pääasiassa HSUPA-tekniikkaa hyödynnetään langattomia modeemeja käyttäen.

HSUPA tekniikan käyttö

Tarve nopeammalle lähetysnopeudelle on tullut laajentuneen käyttötarpeen vuoksi. Kotioloissa käytetään yhä enenevässä määrin langattomia yhteyksiä. Ennen HSUPA-tekniikkaa suurin lähetysnopeus oli 128 kbit/s ja myöhemmin 384 kbit/s. Vasteaika oli 80-130ms mikä on nopeaa pelikäyttöä ajatellen liikaa.

Valokuvien ja videoiden välitön siirto yleistynee HSUPA:n ansiosta. Suuria flash-muistikortteja ei puhelimessa tarvita, jos kaikki menee suoraan nettipalvelimelle tai omaan kotikoneeseen.

900 MHz 3G-verkot ovat yleistyneet Suomessa 2009, ja niiden avulla hyvät HSUPA/HSDPA -nopeudet saadaan laajemmalla alueella. 900 MHz HSUPA:aa tukeva 3G-verkko antaa suurelle osalle suomalaisia mukavan nettilähetysnopeuden esim. kesämökiltä, maaseudulta tai junan kyydistä.